Захари Стефанов – сдружение Български Съюз на антикварите Варна

Господа Конституционни Съдии,

с огромна надежда Ви пиша от името на хиляди обикновенни колекционери нумизмати, че Вие, като Висш орган отразяващ защита на конституционните ни права, чрез съвет или мнение до комисията за култура и правната комисия в Народното събрание, ще съдействате за промяна на този несправедлив и противоконституционен законопроект, създаден заради лични отношения между Висши политици и свръх богати бизнесмени.

Никога не съм вярвал, че нормален човек ще застане зад идеята за закон за конфискация и национализация на около 60000-80000 колекции, много от които и наследствени.

Отново национално предателство този път в областа на културно историческото ни наследство!

Кой нормално мислещ и отговорен човек би повярвал, че с приемането на закон за национализация на частните колекции, те ще излязат на светло. Напротив, ще изхвърчът навън или ще се укрият. Оставете популистките лозунги, а помислете каква колосална вреда ще нанесете с този закон! Може ли такъв отговорен закон, да се прави на тъмно, без да се иска мнението на колекционерите, които болшинството са обикновенни хора, на хора познаващи психиката на колекционера и въобще на нормалния човек!!! Как може такъв закон да се прави от озлобени и тесногради чиновници, мразещи всичко и всеки, мислейки само за собствените си амбиции, а не за последствията които ще има този закон – безвъзвратно ще  се изнесат в чужбина и укрият, неща събирани с деситилетия. Искасте Бащините ни наследства да конфискувате??????? Трудно е от мъртвите ни дядовци и баби да искаме документи за наследство.

Ако репресията беше решение, то по света нямаше да се продават наркотици и да се увеличава броя на наркоманите все повече. Аз съм обикновен гражданин и  не мога да повярвам, че държавата се управлява от толкова безхаберни и безотговорни първосигнални хора. Дори от политическа гледна точка, тези които застанат зад това безумие, ще загубят поне 100000 души електорат, които освен всичко друго ще гласува и наказателно. Не беше никакъв проблем, да се изиска регистрация и контрол на колекциите, без отнемане на тяхната собственост и тогава наистина всичко щеше да е ясно и лесно контролируемо. Защото ако закона се преме, нищо няма да се отнеме, както и досега всичко ще се изнася. Този закон освен популистки цели, няма други. Учудвам се, че ДПС подкрепят национализацията, явно са забравили как се чувстваха по време на възродителния процес, като им национализираха на практика имената и имуществото, и направиха нещастни хиляди хора от техния електорат. Но така е, на Г-н Доган и сие, вече не им пука за обикновенните хора, те се къпят в пари и привилегии! Кому е нужен този закон и каква реална полза и вреда ще нанесе?????? Ако някой се интересуваше от интереса на държавата никога нямаше да допусне това. Само чуждите икономики и колекционери, чужди музеи имат полза от това защото знаят какви последствия, ще има от този рестрективен закон. Дори е  нормално Европейския съвет да ни принуди да приемем рестрективен закон  за да се изнесе всичко при тях.Сигурно вече са си почистили трезорите, за очаквания бум на износ на ценности от България. Нито на обществото нито на държавата, би навредило икономически и политически, ако, да речем се изисква регистрация за да се знае какво се притежава в народа, без да се национализира. Кому са нужни тези репресии и национализация? Не е ли гавра да искаш документ за собственост, като знаеш, че е невъзможно това?

Захари Стефанов – сдружение Български Съюз на антикварите Варна

Advertisements
Публична on август 17, 2008 at 1:32 pm  Вашият коментар  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: